VAN / EDREMİT - Şehit Kamuran Ercan Ortaokulu

28 EYLÜL DÜNYA OKUL SÜTÜ GÜNÜ'MÜZ KUTLU OLSUN...

Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla okulumuzda DÜNYA OKUL SÜT GÜNÜ coşkuyla kutlandı.

ŞEHİT KAMURAN ERCAN ORTAOKULU

2022/2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

DÜNYA OKUL SÜT GÜNÜ ÇALIŞMA RAPORU

1- 28 Eylül 2022 tarihinde kutlama programı, çocukların hep birlikte süt içmesiyle başladı.

2- Velilere sütün önemi ile ilgili yazılar gönderildi. Çocuklara evde yeteri kadar süt ve süt ürünü tükettirmelerinin faydalı olacağı belirtildi.

3- Her yılın Eylül ayında  Dünya Okul Süt Günü çerçevesinde öğrencilerimize sütün yararlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

4- Pastörize süt üretim aşamaları öğrencilerimize izletildi ve sağlıklı olan sütün pastörize süt olduğu vurgulandı.

5- Sütün yalnızca sıvı olarak değil; peynir, yoğurt ve kaymak olarak da tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

6- "Sütün Faydalarını" anlatan yazı yazmaları istendi.

7- Görsel sanatlar dersinde sütün önemi ve faydaları ile ilgili resimler ve afiş çalışmaları yaptırıldı

8- Öğrencilere sütün önemi ile ilgili araştırma görevi verildi.

9- Süt içmeyi özendirici güzel sözler okul panosunda  sergilendi.

10- Serbest etkinlikler dersinde süt konulu çizgi film izlettirildi.

07-10-202211-11-202107-10-2022

Yayın: 07.10.2022 - Güncelleme: 07.10.2022 09:13 - Görüntülenme: 195